Tarla Alaçatı’nın öyküsü

Alaçatı’nın ennnnnnn güzel kahvaltı mekanı “Tarla Alaçatı” ile tanışma vakti!

Yeşillikler arasında bir doğa harikası burası.

Yazı: Kika’s World

tarla-alacati-2Lara ve Vito Abuaf çifti Nisan ayında kurumsal hayatlarına nokta koyup 20 dönümlük aile arazisinde güzel bir konsept yaratmak üzere yola çıkarlar. Lara otelcilik sektöründe ve aslen peyzaj mimarı olan Vito kuyumculuk işindeymiş. Nisan ayında araziye ayak basıp mevcut binaları ihtiyaca cevap verecek şekilde renove edip, müşterilere açılacak yeşillik alanları düzeltip Haziran ayı sonunda müşterilerine nefis bir kahvaltı mekanı yaratırlar.

Domates, salatalık, nane, kekik, limon, portakal, zeytin, kabak, patlıcan, semizotu, incir ve ceviz yetiştirirler, hepsinden kahvaltılık malzemelerde faydalanırlar. Bahçenin bir kısmında yer alan kümeste tavukların yumurtaları da çabası. Tavuklar kahvaltı esnasında masaların arasında tur atarlar.

Bağları da mevcut, seneye ilk şaraplarını üretecekler.

Palmiye yetiştiriciliği de yapıyorlar.

Keyifli aydınlatmalar ve dolaplar kendi tasarımları. Şu anda mutfak olarak kullanılan alan, eskiden tek evmiş, kahvaltı servisine geçince evin büyük bir bölümü mutfak haline çevrilmiş.

Kahvaltıda sundukları nefis bir poğaçaları var! Lavantalı ve portakal kabuklu zeytin değişik bir damak tadı sunuyor. Anne yapımı portakallı incir reçeli yenmezse olmaz!

Ortasında yumurta olan humuslu ekmekler, hellimli sosisli yumurtaları ve gözlemeleri şu anda en beğenilen kahvaltılıklarından.

Kocaman bir alanın küçük bir bölümünü kahvaltı alanı olarak kullanmayı tercih etmişler, sebebi ise herkesle bizzat ilgilenebilmek ve bir aile ortamı yaratmak. 35-50 kişi arası ağırlıyorlar.

Saat 09:00-15:00 arası açık olan mekana daha geç gidecek olursanız mutlaka önceden haber vermeniz gerekiyor.

Harika bir haber ise Temmuz sonu akşam yemeği servisine de başlayacak olmaları. Ancak bir özellikleri olacak! Her akşam tek ve farklı bir menü çıkacak! Böylece lezzetten ödün verilmeyecek.

Tarla Alaçatı, Alaçatı mahallesi, Kerimoğlu Küme evleri, No:15
T
el: 232-7167514 & 532-4463061
http://www.tarlaalacati.com
instagram/tarlaalacati
facebook/tarlaalacati

Nasıl gidilir?

Bir kere Alaçatı’nın merkezinde olmadığı ve doğanın içinden geçtiğiniz yollardan buraya ulaşacağınız için arabasız gidilmiyor.

Kartopu çamaşır yıkama fabrikasının yanından giriyorsunuz. Zaten Tarla Alaçatı levhasını göreceksiniz. Yol boyunca ama sık olmayan aralıklarda yine levhaları göreceksiniz. Sanırım 4-5 dakika kadar gittikten sonra aşağıdaki yol ayrımına geliyor ve buraya sapıyorsunuz.  Toprak yollardan devam ediyorsunuz ve sağ yanınızda kapısını görüyorsunuz!

Cennete hoşgeldiniz!

Yayınlayan: Kika’s world
Linki: http://kikasworld.com/2015/07/22/tarla-alacati/

tarla-alacati-22 tarla-alacati-29 tarla-alacati-6
tarla-alacati-7 tarla-alacati-31 tarla-alacati-10
tarla-alacati-14 tarla-alacati-8 tarla-alacati-4
tarla-alacati-12 (1) tarla-alacati-9 tarla-alacati-23
tarla-alacati-13 tarla-alacati-16 tarla-alacati-27
tarla-alacati-20 tarla-alacati-21 tarla-alacati-34
tarla-alacati-35 tarla-alacati-31 tarla-alacati-32